Vybíráme nejlepší plynový gril

TOP 3 grily na plyn

G21 California BBQ Premium line

Weber Genesis II E-310 GBS

Weber Q 1200

Dle mnohých nejlepší plynový gril v této cenové kategorii. Disponuje systémem proti vzplanutí tuku, má boční hořák a velkou plochu roštu.Velmi kvalitní plynový gril se třemi hořáky nové generace. Je kompatibilní s termosondou a včetně bohatého příslušenství je promyšlen do posledního detailu.Stolní plynový gril v prvotřídní kvalitě. Má jeden regulovatelný plynový hořák a litinový rošt s integrovanými aroma kolejnicemi chránící hořák před odkapávajícím tukem.
+ Velmi dobrý poměr cena/výkon, boční plotýnka, systém Flame Tamer+ Velice kvalitní plynový gril, mnoho doplňků GBS systému, aromakolejnice Flavorizer Bar+ Kompaktní a kvalitní gril, připojení na plynovou kartuši, porcelánem smaltovaný litinový rošt
- 10 kg bomba se nevejde do skříňky- Nic zásadního- Nic zásadního

Orientační Cena
8 988 Kč

Orientační Cena
26 765 Kč

Orientační Cena
8 390 Kč

Téměř nikdo si neumí představit letní sezónu bez grilování. Ať už grilovanou zeleninu nebo pořádný kus masa dokonale připravíte na zahradním plynovém grilu velmi pohodlně. Gril na zahradu s litinovým roštem se postará o dokonalou mřížku na pokrmech, plynový gril s bočním hořákem vše dokonale propeče díky rovnoměrnému rozprostření tepla a bez přepalování tuků. Přenosný gril na plyn si vás získá svou kompaktností i praktičností a můžete si ho vzít i na cesty. V našem výběru jsme dali dohromady nejlepší zahradní plynové grily pro rok 2024, přičemž jsme brali ohled na recenze, testy a hodnocení uživatelů.

Podívejte se také na grily na dřevěné uhlí.

Nejlepší plynové grily (Test 2024)

VzhledModelProvedeníHořákyVýkonMateriál roštuVelikost roštuDostupnost
G21 California BBQ Premium line recenze a testG21 California BBQ Premium lineZahradní plynový gril413,65 kWLitina2728 cm2
Hecht FIRE 2 recenze a testHecht FIRE 2Malý plynový gril27 kWLitina-
Weber Genesis II E-310 GBS recenze a testWeber Genesis II E-310 GBSZahradní plynový gril311,4 kWLitina, smalt3264 cm2
Fieldmann FZG 3010 recenze a testFieldmann FZG 3010Zahradní plynový gril411,7 kWLitina1969 cm2
Weber Q 1200 recenze a testWeber Q 1200Stolní plynový gril12,49 kWLitina1376 cm2
G21 Florida BBQ Premium line recenze a testG21 Florida BBQ Premium lineZahradní plynový gril728 kWNerezová ocel4050 cm2

Zobrazit celou nabídku

Recenze plynových grilů

G21 California BBQ Premium line

G21 California BBQ Premium line recenze a test

Zahradní plynový gril G21 California BBQ Premium line má desítky pozitivních recenzí, podle mnohých zkušeností se jedná v této cenové relaci o jeden z nejlepších plynových grilů na trhu. Disponuje třemi standardními trubkovými hořáky, které jsou překryté kovovými profily a odtud je tuk a šťáva odváděna do odkapávací misky (systém Flame Tamer). Má vyšší výkon, praktickou boční plotýnku a spojovací hadici s redukčním ventilem v balení. Zpracování je poměrně kvalitní, pouze zaznívají připomínky k nemožnosti uložení větší plynové bomby.

+ Velmi dobrý poměr cena/výkon, boční plotýnka, systém Flame Tamer
10 kg bomba se nevejde do skříňky

Hecht FIRE 2

Hecht FIRE 2 recenze a test

Malý plynový gril Hecht FIRE 2 je ideální pro nenáročné spotřebitele, má jednoduché ovládání a nemá komplikovanou konstrukci. Podle zkušeností a recenzí má gril rychlý náběh teploty a je perfektně funkční. Dva trubkové hořáky mají celkový výkon 7 kW a lze je samozřejmě odděleně regulovat. Po bocích se nachází dvě praktické odkládací plochy a nad grilovacím roštem z litiny se nachází i praktická mřížka pro rozpékání pečiva, nebo pozvolné grilování zeleniny. Ve víku grilu se nachází zabudovaný teploměr, rám je osazen transportními kolečky a bohužel výrobce neuvádí rozměry roštu, zmiňuje jen celkové rozměry.

+ Nízká pořizovací cena, dobrá kvalita zpracování, dva hořáky s dobrým výkonem
Výrobce neuvádí rozměry grilovacího roštu

Weber Genesis II E-310 GBS

Weber Genesis II E-310 GBS recenze a test

Zahradní gril na plyn Weber Genesis II E-310 GBS má prvotřídní zpracování a zhotoven je z výborných materiálů. Má 3 nerezové plynové hořáky nové generace a flavorizéry, které rovnoměrně distribuují teplo a zamezují vzplanutí odkapávajícího tuku i šťáv. Má velký a bytelný grilovací rošt, který má vyjímatelnou středovou část pro systém GBS. V tomto místě lze následně použít litinové pánve, kameny na pizzu a další příslušenství. Může být dovybaven termosondou iGrill 3, má boční uchycení plynové lahve a mnoho dalších praktických prvků, jako jsou postranní poličky nebo zabudovaný teploměr.

+ Velice kvalitní plynový gril, mnoho doplňků GBS systému, aromakolejnice Flavorizer Bar
Nic zásadního

Fieldmann FZG 3010

Fieldmann FZG 3010 recenze a test

Plynový gril na zahradu s bočním hořákem Fieldmann FZG 3010 má dobrý poměr cena/výkon. Uživatelské recenze zmiňují kvalitní provedení, nerezové hořáky a bytelné litinové rošty, zároveň však někteří upozorňují na strohý návod k sestavení. Pod grilovacím roštem jsou tři trubkové hořáky s vlastním ovládáním výkonu a na boku se nachází plotýnka, která má rovněž vlastní regulaci. Celkový výkon je 11,7 kW a velikost roštu 1969 cm, což jsou v této cenové relaci dobré hodnoty. Nechybí integrovaný systém zapalování a dvířka, za kterými se nachází plynová bomba.

+ Poměr cena/výkon, boční plotýnka, připojovací hadice a obal součástí balení
Méně přehledný návod na sestavení

Weber Q 1200

Weber Q 1200 recenze a test

Přenosný gril na plyn Weber Q 1200 je ideální na kempování, snadno se přenáší a výborně poslouží i doma pro menší počet osob. Uživatelé v recenzích uvádí bezproblémové grilování pro 4 osoby, ale i 12 lidí. Se základním připojením je plynový gril určen na plynové kartuše, lze však přikoupit i připojení na velké PB lahve. Gril je vyroben z prvotřídních materiálů, rám je z nylonu a skelných vláken, zatímco rošt je litinový a má v sobě zabudované aroma kolejnice, které chrání hořák před odkapávajícím tukem. Pro pohodlnější používání je možné dokoupit také pojízdný vozík.

+ Kompaktní a kvalitní gril, připojení na plynovou kartuši, porcelánem smaltovaný litinový rošt
Nic zásadního

G21 Florida BBQ Premium line

G21 Florida BBQ Premium line recenze a test

Výkonný plynový gril G21 Florida BBQ Premium line má celkový výkon sedmi hořáků 28 kW, čímž se řadí mezi největší grily pro domácí použití. Pod roštem se nachází 5 hlavních hořáků, dalším je boční hořák a posledním je speciální Infra Red hořák, který se nachází za roštem a slouží hlavně pro rožnění. K tomu také poslouží dodaná grilovací jehla s motorem, která u podobných grilů nebývá obvykle součástí. Rošt je vyroben z nerezové oceli, pod ním se nachází systém Flame Tamer a nechybí ani několik odkládacích prvků. Uživatelé na základě svých zkušeností oceňují kvalitu zpracování, elegantní vzhled a jeho všestranné použití.

+ Velice výkonný a veliký gril, boční a zadní Infra Red hořák, součástí rožeň s motorem
Vyšší hmotnost 90 kg

Jak vybrat plynový gril

Při výběru plynového grilu je důležité především celkové materiálové provedení. Všímejte si, z jakého materiálu je vyroben rošt, protože právě ten budete nejvíce opotřebovávat a měl by co nejdéle vydržet. Dále je důležitá stabilita grilu a zda má kvalitní konstrukci i kolečka. Typ vybírejte dle osobních preferencí, každý má výhody i nevýhody. Vedle počtu hořáků se zaměřte také na celkový výkon grilu. Důležitým parametrem je i velikost grilovacího roštu, jehož velikost volte podle počtu osob a množství připravovaných pokrmů. Gril na plyn se rozděluje podle způsobu připojení propanbutanové bomby nebo podle typu hořáků.

Plynový gril s trubkovými hořáky

Jedná se o nejčastější provedení plynových grilů. V závislosti na velikosti grilovacího roštu se pod ním nachází hned několik jednotlivých hořáků, které mají vlastní regulaci výkonu. Malé přenosné plynové grily mají pouze jeden hořák, zatímco velké mohou mít těchto hořáků i 5. S více hořáky je možné grilovat i nepřímo, v takovém případě dochází k úpravě pokrmů pozvolna, podobně jako v troubě.

Plynový gril s lávovým kamenem

Pod roštem se nachází lávové kameny, které se starají o rovnoměrné rozprostření tepla v grilu. Jsou zahřívány hořáky na vysokou teplotu a teplo pak proniká ke grilovaným pokrmům. Zachytávají tuk a šťávu z masa, kterou je dobré pořádně vypálit, aby nedocházelo ke vzplanutí kamenů. Při častém používání je nutno kameny měnit. Odborníky je tento způsob grilování kritizován kvůli nedostatečnému vypálení škodlivin z kamenů, proto jsou také tyto grily na ústupu.

Plynový gril s bočním hořákem

Je nazývám také jako „RBS gril” (z anglického Radiant Burner System – Systém sálavého hořáku). Unikátní technologie spočívá v umístění hořáků na bocích grilovací vany, díky čemuž nedochází ke kapání tuků a šťáv na hořáky, což by vedlo k nežádoucímu přepalování a vzniku karcinogenních látek. Navíc je díky tomu teplota rozprostřena efektivně po celé grilovací ploše, nevznikají velké plameny a nedochází ke spálení grilovaných pokrmů. (zdroj: campingaz.com)

Mezi spotřebiteli jsou plynové RBS grily velice oblíbené pro svou jednoduchou obsluhu i snadné čištění. Jedinou nevýhodou tohoto systému je nemožnost regulovat teplotu v jednotlivých zónách, neboť se teplo rozmisťuje rovnoměrně. Nelze tedy na těchto grilech grilovat nepřímo.

Gril s infračervenými hořáky

Součástí méně obvyklého grilu jsou infračervené hořáky, které redukují spotřebu plynu díky záření. Infračervené záření rychle proniká do pokrmu a zanechá ho uvnitř šťavnatý. Intenzitu grilování lze srovnat s grilováním na dřevěném uhlí, vše však probíhá mnohem úsporněji, rychleji a zdravěji. Výhodou je absence přepalování tuků, šetrnost k životnímu prostředí i levnější provoz. Infračervené hořáky se používají často v zadní části grilu, kde výborně slouží pro rožnění.

Gril s flavorizérem

Jedná se o gril s profily z nerezové oceli nebo z oceli smaltované porcelánem, které jsou rozpalovány plynovými hořáky. Jsou navrženy tak, aby kapající tuk nepronikl do plamenů a shromažďoval se do sběrné misky. Jejich další funkcí je aromatizace potravin, aby měly vůni typickou pro grilování. Šťáva a tuk se z těchto profilů odpařuje, aniž by vznikalo přepalování a vznícení. Patent na něj má firma Weber, pod jinými názvy však obdobu tohoto systému používají i jiný výrobci plynových grilů. (zdroj: weber.com)

Přenosný gril na plyn

Oblibu si získal kvůli své skladnosti a možnosti přenášení, je tedy vhodný pro kempování. Součástí je plynová kartuše, která je umístěna v blízkosti grilovací vany tak, aby se dala spolu s grilem snadno přenášet. Přenosné grily na plyn mají obvykle tvar kopule a disponují pouze jedním hořákem.

  • Stolní plynový gril – Malý plynový gril je opatřen krátkými nožkami. Je oblíbený především ve městech při grilování na terasách i balkonech a také při kempování. Obsluha je velmi snadná, stejně tako údržba. Při grilování ho můžete obsluhovat pohodlně v sedě. Teplotu lze regulovat jednoduše knoflíkem a hořák zajistí rovnoměrnou distribuci tepla i úspornou spotřebu plynu. Lze vybírat z kulatých nebo obdélníkových modelů.

K některým malým přenosným plynovým grilům lze dokoupit stojan s kolečky, který gril přemění na plnohodnotný zahradní gril. Kdo nepotřebuje velkou grilovací plochu, ale uvítá praktické provedení 2v1, může být pro něj toto provedení ideální volbou.

Hybridní gril

Na trhu najdete také kombinované modely. Můžete si tak sami vybrat, na čem právě chcete pokrmy připravovat, zda na pomocí plynu nebo na dřevěném uhlí. Tyto grily vyrábí například německá firma Activa anebo americká značka Char-Broil, která tyto grily nabízí v produktové řadě Gas2Coal.

Vlastnosti grilu

Plynových grilů naleznete na trhu nepřeberné množství, nejdůležitější vlastnosti by měli mít společné.

  • Stabilita – Gril musí být především stabilní, aby se v rozpáleném stavu nepřevrhl a někoho nepopálil.
  • Kvalitní provedení – Grily jsou vystavovány vysokým teplotám a častému používání, proto musí být zhotoveny z odolných materiálů. Na materiálovém provedení závisí také jednoduchost údržby.
  • Jednoduchá manipulace – Robustnější grily by měly být vybaveny kolečky pro snazší přesouvání.
  • Odpovídající hmotnost – Příliš lehké grily jsou méně stabilní, příliš těžké grily musí být postavené na kvalitních konstrukci.

Hmotnost

Aby byl gril stabilní, měl by mít odpovídající hmotnost. Většina grilů se pohybuje v rozmezí 30 až 40 kg, některé váží i dvakrát tolik. Proto je důležitá jejich kvalita nožiček, kol a madel.

Výkon a počet hořáků

Údaj o výkonu napoví, jak rychle a pro kolik lidí budete moci grilovat. Výkon výrobci udávají v kilowatech (kW) nejčastěji pro každý hořák zvlášť. Sečtením dojdete k výslednému výkonu celého grilu. Na kvalitě propečení grilovaných pokrmů záleží také počet hořáků. Doporučuje se zvolit model s alespoň třemi hořáky, se kterými již lze grilovat nepřímo. Na intenzitě propečení přidají boční hořáky u RBS grilů.

  • Výkon do 5 kW – Jde o malé grily pro přípravu menšího množství pokrmů. Vystačí si s ním pár nebo menší rodina.
  • Výkon minimálně 10 kW – Je nutností při grilování pro větší počet osob.

Ovládání grilu

Dá se srovnat s obsluhou plynových sporáků. Ke každému hořáku najdete příslušný knoflík, kterým můžete regulovat teplotu čili sílu ohně.

  • Piezzo zapalování – Jde o použití mechanického křesadla. Není tedy třeba elektronické zapalování, při kterém potřebujete zdroj energie.
  • Teploměr – Informuje o aktuální teplotě a je umístěn na poklopu grilu. Díky němu víte, kdy zahájit grilování, kdy je třeba snížit nebo zvýšit teplotu. Regulace teploty probíhá pomocí otočného knoflíku jako u klasických plynových sporáků.

Součásti grilu

Gril je tvořen několika částmi. Každá z nich má svou nezastupitelnou funkci a měla by být z kvalitních materiálů.

  • Spodní vana – Najdete v ní plynové hořáky vyrobené z kovu nebo keramiky. Součástí vany jsou také odtoky pro tuk a šťávy. U lávových grilů jsou ve vaně umístěny lávové kameny. Na vnější straně vany jsou ovládací prvky pro zapnutí a vypnutí grilu a pro regulaci teploty.
  • Grilovací rošt – Nachází se nad vanou a probíhá na něm příprava pokrmů.
  • Poklop – Stará se o rovnoměrné propečení masa a pokrmy nejsou ochuzeny o lepší aroma. Pouze se zavřeným víkem lze grilovat nepřímo. Na vrchní straně poklopu je umístěn teploměr.
  • Nožky a podvozek s kolečky – Jsou součástí grilu, pokud se nejedná o gril stolní. U robustních grilů jsou nutností dvě nebo rovnou čtyři kolečka. Díky nim je možné s grilem jednoduše manipulovat. Musí zajistit maximální stabilitu grilu.
  • Úložný prostor – Je často mezi podvozkem a vanou grilu, obvykle se do těchto míst dá vložit PB lahev, nebo další příslušenství.
  • Odkládací deska – Může být sklopná nebo výsuvná. Díky ní budete mít všechny suroviny, koření, omáčky i nádobí po ruce.
  • Přípojka na propan-butan lahev – Je součástí většiny grilů, pouze u levnějších modelů je potřeba ji dokoupit.

Grilovací rošt

Právě rošt přijde do kontaktu s pokrmy a budete ho i nejčastěji čistit. Na jeho velikosti závisí maximální množství grilovaných potravin. Některé grily nabízí variabilní použití, část roštu je možné vyměnit za pánev wok či pizza kámen.

Materiál roštu

  • Litina / odolná litina – Je nejčastějším materiálem, ze kterého se vyrábí grilovací mřížky a odvede lepší práci v propečení masa než nerezová mřížka. Potřebuje však častější a důkladnější údržbu. Aby litinový rošt nereznul, je potřeba jej občas potřít olejem a vypálit na vysokou teplotu. Litina má dlouhou životnost, ale je křehká, s tím pomůže speciální úprava v provedení odolné litiny. Mezi litinovými rošty jsou velké rozdíly, levné grily mají subtilnější provedení, dražší mají pevnější a robustnější rošty.
  • Nerezová ocel – Nepostará se o tak dokonalé proužky na mase jako litinová mřížka, bude se vám ale mnohem lépe čistit – vyžaduje minimální údržbu. Kvalitní ocel je zárukou dlouhé životnosti mřížky. Obecně platí, čím těžší, tím lepší. Nerezový rošt se používá u grilů se střední a vyšší pořizovací cenou.
  • Pochromovaná ocel – Lakovaná ocel je většinou pouhou napodobeninou kvalitních litin nebo nerezové oceli a patří k nejlevnějším materiálům. Nejlepší z nich je smalt, který se neoloupe tak rychle. Levné mřížky z tenkých drátů se však zohýbají velmi rychle a začnou se loupat a rezivět. Pokud na ně u grilu narazíte, raději se jim vyhněte. Maso se k takovým mřížkám rychle připeče, jsou velmi rychle opotřebované a zanedlouho nepoužitelné.
  • Plynový gril s kamennou deskou – Narazit lze i na gril s kamennou deskou, která je skvělým doplňkem grilovací plochy s dlouhou životností. Nevýhodou je ale dlouhé zahřívání. Skvělé výsledky grilování zajistí díky perfektnímu držení tepla a nepřilnavému povrchu.

Velikost roštu

  • Grilovací plocha do 1500 cm2 –Je minimální doporučenou velikostí pro čtyři osoby.
  • Plocha okolo 3000 cm2 – Bez problémů zvládnete přípravu jídla i pro velkou rodinu.
  • Grilovací rošt o velikosti 3500 cm2 – Takový gril je vhodný na velké rodinné oslavy, zahradní slavnosti či profesionální použití.

Funkce a příslušenství

Výrobci grilů své produkty stále zdokonalují. Na grilech už najdete spoustu užitečných funkcí a vychytávek usnadňující celý průběh grilování včetně údržby.

  • Insta clean – Značka Campigaz se chlubí systémem čištění, kdy se oddělitelné části grilu mohou umývat v myčce. Čištění grilu je díky tomu mnohem jednodušší a důkladnější.
  • Insta clean AQUA – Jedná se o nový způsob čištění grilů Campigaz. Do nádoby na vypečený tuk se nalije voda, díky čemuž je čištění mnohem snazší. Nečistoty potom odtečou do nádoby.
  • Blue Flame – Patentovaná technologie hořáků, díky které je teplota rozložena ještě efektivněji.
  • Boční hořák – U některých modelů můžete také narazit na hořák, který je umístěn mimo hlavní vanu grilu. Dá se na něj umístit pánev či hrnec a zastane tak funkci sporáku, například pro přípravu příloh.
  • Elektronické zapalování – Snadnější a bezpečnější způsob zapalování pomocí knoflíku a baterií. Není třeba použití sirek nebo zapalovače.
  • Piezo zapalování – Funguje na principu křesadla, nejsou potřeba žádné baterie.
  • Osvětlení – Lepší plynové grily mají podsvětlené ovládací knoflíky, některé mají dokonce osvícenou i grilovací plochu.
  • Zadní hořák – Je součástí dražších a velkých grilů a slouží především při rožnění.
  • Otáčecí rožeň s motorem – Slouží k pohodlnému rožnění nejčastěji drůběže.
  • Nezávislé grilovací komory – Velké plynové grily mohou mít zcela oddělené grilovací komory. V jedné tak například můžete rožnit a v druhé připravovat zeleninu. Výhodou jsou zcela oddělené teploty a nemísení chutí i vůní.
  • Speciální příslušenství – K dispozici jsou wok pánve, držáky na ryby nebo grilovací špízy a další.
  • Držák PB bomby – Nejčastěji je umístěn ve skříni pod vanou grilu, nebo zboku grilu.
  • Ochranný obal – Odolný obal na překrytí grilu slouží k ochraně při skladování grilu ve venkovních podmínkách.
  • Grilovací rukavice – Pro vyšší bezpečnost při grilování.
  • Grilovací kleště – Nezbytná pomůcka pro obracení plátků masa nebo zeleniny.
  • Grilovací zástěra – Protože u grilování se můžete snadno zašpinit.

Bezpečnost

Manipulaci s plynem a ohněm neberte na lehkou váhu, dodržujte všechny bezpečností pokyny a při grilování postupujte podle návodu od výrobce.

  • Propan-butanové lahve skladujte v dobře odvětrávaných prostorech, v suchu a mimo obytné místnosti.
  • S lahvemi je nutné manipulovat opatrně a držet je ve svislé poloze.
  • Před každým použitím zkontrolujte uzávěr lahve a také přípojku ke grilu. Doporučuje se měnit přívodní hadici nejdéle po pěti letech. V případě častějšího grilování a většího opotřebování častěji.
  • Gril nesmí být umístěn pod přístřeškem nebo ve vnitřních prostorách.
  • Po zapojení lahve můžete hořáky grilu zapálit, vždy však s otevřeným poklopem.
  • Po ukončení grilování nezapomeňte uzavřít plynové ventily a odpojte propanbutanovou lahev.
  • Po vychladnutí všech částí gril očistěte a uskladněte v suchých prostorách.

Otázky při výběru grilu na plyn

Je lepší gril na plyn nebo na dřevěné uhlí?

Každý preferuje jiný způsob grilování, pro některé je aroma z hořícího dřevěného uhlí nezbytností. Nevýhodou je ale zdlouhavý proces při rozpalování grilu, vyšší nároky na čištění a vynášení popela. Grily na dřevěné uhlí jsou také obvykle cenově příznivější. Zahradní plynový gril vyniká jednoduchou obsluhou, regulací teploty a absencí popela. Pokrmy jsou také zdravěji ugrilované.

Proč vybrat plynový gril s bočním hořákem?

Jde o unikátní technologii, při které dochází k dokonalému propečení masa bez přepalování tuků. Hořáky jsou umístěny na bocích grilovací vany, tudíž do nich tuk z pokrmu nezkapává. Nevznikají tedy karcinogenní látky a grilování je zdravější. Netvoří se velké plameny a jídlo se nepálí. Tuk a šťávy odtékají do sběrné nádoby, kterou lze obvykle snadno vyměnit nebo vyprázdnit.

Jaká je cena plynových grilů a kde koupit?

Nejlevnější plynové grily se dají koupit od 3000 až 5000 Kč, jsou obvykle malé, mají jen základní provedení a zpracováním neoslní. Do 15000 Kč již koupíte kvalitní plynové grily, které zvládnou grilování velké rodiny i oslavy. 20000 Kč a více stojí ty nejlepší a profi plynové grily, které mají prvotřídní zpracování, jsou velké a nabízí mnoho pokročilých funkcí a prvků. Nejvýhodněji koupíte plynový gril v internetových obchodech, najdete je ovšem také v hobby marketech typu Hornbach, Obi nebo Mountfield.

Jaké jsou nejlepší značky plynových grilů?

Mezi nejoblíbenější značky a výrobce plynových grilů patří Campingaz a Weber, tyto značky nabízí velké množství kvalitních plynových grilů zahradních i přenosných. Dalšími oblíbenými značkami jsou Avenberg, Tepro, Hecht, Napoleon, Fieldmann nebo Klarstein. Na méně známé nebo privátní značky plynových grilů můžete narazit i v řetězcích typu Lidl nebo Tesco, v tomto případě si však pečlivě ověřte kvalitu provedení a materiály všech komponent.